КУС-КУС С ПИЛЕ И ЯЙЦА



продукти:

1 ч.ч.арабски кус-кус;
2 бр.пилешки бутчета/големи/;
1 бр.морков;
1 бр.червена чушка;
1 бр.зелена чушка;
1 каф.ч.грах;
4 бр.яйца;
сол;

10 с.л.олио;

Сваряваме пилешките бутчета в подсолена вода.Когато изстинат ги обезкостяваме и накъсваме месото на средно-големи парченца.
Изсипваме кус-куса в купа и го заливаме с пилешкия бульон,така че течността да е с един пръст над него.Покриваме съда с фолио или с капак.Оставяме за 10-15 мин..
В тенджерка задушаваме за 10-15мин. нарязаните на дребно зеленчуци/чушки и морков/заедно с половината от олиото и малко от бульончето.Прибавяме граха и пилешкото и задушаваме за още толкова/зеленчукът е хубаво да е леко хрупкав:)).
Смесваме кус-куса и задушените зеленчуци с пилешко.
В другата половина от олиото запържваме яйцата като не забравяме да ги бъркаме.Когато са 1-2 мин.преди да са напълно готови към тях прибавяме кус-куса.Объркваме хубаво и изсипваме в по-дълбока чиния за сервиране.
Да Ви е сладко!


Коментари

  1. Миленка, страхотия е!!! Прилича ми на ризото. Много богато ястие!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда много вкусно!Интересна комбинация!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Ви момичета:)))Радва ме вашият интерес,така че ще попълвам менюто от Арабия:))

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар