ДЖОЛАН С ПРОЛЕТЕН СОС


продукти:
500 гр.обезкостен  свински джолан;
1 -2 бр.кромид лук;
4 с.л.соев сос;
сол;
черен пипер;

продукти за соса:
5-6 стиски пресна коприва;
2 бр.яйца;
1 вр.пресен лук;
стеблата на 1 връзка магданоз;
4 с.л. брашно;
50 мл.олио;
сол;

50 гр.белени тиквени семки

В малка тавичка разпределяме половината от кромида,нарязан на едро.Върху му поставяме посолените със сол и пипер цели джоланчета.Покриваме с останалите едри резани кромид.Поливаме със соевия сос и с 300 мл.вода.Покриваме съда с алуминиево фолио и печем на 170С за около час-час и половина.Проверяваме:)))

Завираме подсолена вода ,в която пускаме измитата копрова за 10 мин..Попарената коприва потапяме в студена вода.Накълцваме:)на много ситно зеленията.
Сипваме олиото в тенджерка и слагаме да го загреем на котлончето.В горещата мазнина завъртаме 5-6 пъти нарязания пресен лук  и магданозените дръжчици .Прибавяме копривата и продължаваме със запържването за още 2-3 мин..Поръсваме с брашанцето,посоляваме и постепенно сипваме вода като бъркаме,за да не се получат топченца от брашното.Трябва да получим една идея по-рядка консистенция от нормален сос.Чукваме двете яйца във врящатото сосче и с вилица ги раздърпваме.По този начин освен ,че подобряваме вкуса ние и досгъстяваме соса.

Тиквените семки запичаме  и с тях поръсваме соса при поднасяне.


Коментари

  1. Интересна комбинация, Миленче!Слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина интересно съчетание! Макар че в момента бих предпочела сосчето / не че не ми харесва и джоланчето, напротив ! :)/ , но жадувам за повече зелении :)
    Поздрави и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар