ПИЯНО СВИНСКО ВЪРХУ ЛЕЩЕНО КАНАПЕ



продукти:

400-500 гр.свинско месо;
2 скил.чесън;
50-60 мл.червено вино;
олио;
сол;

***марината за месото:
1 малка глава кромид лук;
2 с.л.соев сос Kikkoman;
2 с.л.лимонов сок;
1 с.л.олио;
сол;
щипка индийско орехче;
щипка млян черен пипер;

брашно за овалване;
олио за пърженето и готвенето:

***продукти за канапето:

200-300 гр.леща;
2 с.л.майонеза;
2-3 щипки настъргана лимонова кора;
1 скил. чесън;
нар;
сол;

Месото шпековаме с разполовените ,обелени скилидки чесън.
Едро нарязваме лука и объркваме с олиото,лимоновия сок,соевия сос и подправките.Така маринатата ни е готова.Хубаво овъргаляме месото в получената,ароматна марина и оставяме за половин час да си "поговорят" :) !
Месото овалваме в брашно и добре го изтупваме ,за да падне излишното брашно.В удобен съд загряваме олио,в което запечатваме месото до получаване на приятна коричка.Заливаме с виното,остатъка от маринатата(без да махаме лука) и 150 мл.вода.Оставяме на тих огън да се задушава месото до готовност и до почти цялото редуциране на течността...получаваме един много,много вкусен сос .
В подсолена вода сваряваме почистената и измита леща,но не е желателно да се преварява.Отцеждаме течността и когато изстине я объркваме  с майонезата,настърганата лимонова кора и чеснова скилидка.
Сервираме нарязаното месо върху лещата.Поливаме със винения сос и поръсваме с вкусните нарови зрънца.



Коментари