петък, 17 февруари 2017 г.

КИНОА С ПИЛЕШКО СЪС СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ АРОМАТИ


продукти:

1 1/2 ч.ч.киноа;
2 ч.ч.сварено,накъсано,пилешко месо;
5 с.л.наситнен,кромид лук;
5 с.л.нарязани,мариновани,сушени домати;
5 с.л.нарязан,кисели краставички;
5 с.л.нарязани,черни маслини;
босилек;
сол;
зехтин;

синьо сирене(по желание) за гарниране;

Запържваме до избистряне лука в зехтина.
Добавяме киноата и оставяме да си "поговорят"с лука за 2-3 мин..Добавяме всичко останало.Подправяме и заливаме с 3 ч..ч.вода .
Готовото ястие поднесох с люспи синьо сирене,комбинацията нас ни очарова,но тъй като има хора ,които не са привърженици на по-острия аромат на този тип сирене,спокойно могат да го заменят с пармезан или кашкавал.....




Няма коментари:

Публикуване на коментар