четвъртък, 16 август 2018 г.

ПЕЧЕНА СКУМРИЯ С ОЦЕТ


продукти: 4-5 скумрии,1 лимон,2-3 гл.кромид лук,1-2 червени чушки,150-200мл.оцет,40-50 мл.олио,сол,2-3 стр.риган,1-2 дафинови листа и зърна пипер,



Почистваме рибата и я посоляваме.Подреждаме я в тавичка,предварително застлана с хартия.Разпределяме според вкуса си едро нарязаните лук,чушка и лимон.Заливаме с оцета и олито.Подправяме с дафиновия лист и черния пипер(както е на зърна).Допълваме със стръковете  пресен риган и печем за около 30 мин.на 180С.



2 коментара:

  1. За първи път виждам такава рецепта, Миленко, ще опитам, готвя ли скумрия.

    ОтговорИзтриване