четвъртък, 16 август 2018 г.

ПЕЧЕНА СКУМРИЯ С ОЦЕТ


продукти: 4-5 скумрии,1 лимон,2-3 гл.кромид лук,1-2 червени чушки,150-200мл.оцет,40-50 мл.олио,сол,2-3 стр.риган,1-2 дафинови листа и зърна пипер,



Почистваме рибата и я посоляваме.Подреждаме я в тавичка,предварително застлана с хартия.Разпределяме според вкуса си едро нарязаните лук,чушка и лимон.Заливаме с оцета и олито.Подправяме с дафиновия лист и черния пипер(както е на зърна).Допълваме със стръковете  пресен риган и печем за около 30 мин.на 180С.



2 коментара:

КОЗУНАЦИ:"ВЪЗХВАЛА НА СЛАДКОТО ОТ ПЕЧЕНИ СЛИВИ"

продукти за 2 козунака:1 пак суха мая;200 мл.прясно мляко;60 гр.краве масло;100мл.олио;2 с.л.лимонова захар;3 яйца;1ч.ч.кристална захар;...