продукти:
200 гр.ориз;
1 гл.кромид лук;
2-3 бр.печена чушка;
2 бр.биренки/македонска наденица/;
1/2 вр.магданоз;
1ч.л.черен пипер;
2 ч.л.морска сол;
1ч.л.куркума;
3 бр.яйца;
брашно;
олио;
Почистваме , измиваме ориза и заедно с нарязания лук ги заливаме с 600 мл.вода.Посоляваме със солта и сваряваме до готовност.Оризът трябва да поеме цялата течност и го оставяме да изстине.
Нарязваме печената чушка и магданоза.Объркваме ги хубаво заедно с ориза като овкусяваме сподправките.
Нарязваме биренката/обелена/ на шайби с дебелина 1-1,5 см..
Вземаме от оризовата смес ,слагаме парче колбас и покриваме с ориз.Оформяме кюфтенцето като леко преплескваме.
Пържим в добре загрято олио като първо овалваме в брашно,а после потапяме в разбитите яйца.
Много ми хареса идеята за кюфтенцата! Поздравления за блога - с удоволствие ще го посещавам :) Хубав ден от мен!
ОтговорИзтриванеВинаги си добре дошла :)Много се радвам,че ми гостува днес!А за кюфтенцата ти препоръчвам да ги пробвате-много са вкусни,а и както се вижда и лесни за приготвяне :)
Изтриване