продукти:
500 гр.кори за баница;
продукти за плънката:
500 гр.сирене;
5 бр.яйца;
150 гр.краве масло;
1 ч.ч.кисело млеко;
1 1/2 ч.л.сода за хляб;
продукти за заливка:
150 мл.пресно млеко
Натрошаваме сиренето.Прибавяме 4 яйца + 1 белтък ,содата погасена в киселото млеко и хубаво объркваме плънката. Разгъваме корите за баница и ги поставяме с тясната страна към нас.
Разтапяме маслото и с лъжичка намазняваме дъното на тавичката.Слагаме две кори и пак поръсваме с масълце.
Върху следващата кора поръсваме мазнинка и разпределяме плънка по цялата повърхност.
Нагъваме като предърпаме далечната част на кората към нас.Вземаме и леко завивайки поставяме в тавичката.......така запълваме цялата тавичка със своеобразни "рози".
Остават няколко /2-3 бр./листа кори,които нагънати поставяме върху баничните розички.
Поливаме с останалото масло и печем на 160 градуса за около 30-40 минути/проверяваме:).Десетина минути преди да изкараме баницата поливаме с пресното млеко ,в което е разбит останалият жълтък.
Много пръхка и вкусна баница,дано и на Вас да се хареса!
На мен ми хареса ,Миленче! Чудесна е ! Майка ми я мачка подобно на теб ,но с малко разлика в плънката , не слага прясно мляко !
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава нова седмица !
Поздрави на прекрасната ти майка Ивана и прегръдки за теб:)
ИзтриванеБаницата е супер-с масло и сирене.....Миленче,усещам аромата и.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Прекрасна да е седмицата ,Живче...може и да стига аромата до София,защото пратих и на сина ми-той е в УНСС :)Прегръдки!
ИзтриванеЧудесна е! Супер!
ОтговорИзтриванеМерси,Траянче:)
ИзтриванеСтрахотна баничка Милена
ОтговорИзтриванеи аз я правя малко намачкана,за да става по пухкава
поздрави и хубава вечер
Miriams,така е...По този начин не е необходно -обръщането:)Радвам се ,че ти хареса моята!
ИзтриванеМного апетитна баница!
ОтговорИзтриванеЧудесно ухае!
Поздрави!
Много си мила Дани!Прегръдки!
Изтриване