продукти:
500-600 гр.филе от толстолоб;
1 гл.кромид лук;
5-6 с.л.олио;
3 с.л.майонеза;
2 с.л.горчица;
2 с.л.соев сос;
1/2 ч.л.черен пипер;
2-3 дафинови листа;
2 зърна бахар;
сол;
50 гр.кашкавал;
лимон;
Филето почистваме и от кожата/ако не е почистено предварително/и го измиваме.Подсушаваме
с кухненска хартия и вече сме готови за сухото мариноване:).Овкусяваме филето хубаво от двете страни със сол и черен пипер.Лукът нарязваме на дебели филийки,които разпределяме:1/2 върху тавичка,отгоре филето,покриваме с останалия лук.
Оставяме на хладно за 1-2 часа.
Слагаме вече овкусеното филе в тавичка за печене,поръсваме със соевият сос.Намазваме го хубаво със сместа от майонезата и горчицата.Сипваме 1 1/2 ч.ч.вода,която посляваме.В течността пускаме дафиновият лист и бахара и солчица/разбира се:)/
Поливаме с олиото и печем на 200 С за около 20-30 мин.Преди да сервираме покриваме рибата с настъргания кашкавал и връщаме във фурната,за да предобие хубав загар.
Сервираме с подходяща/обична/ салата.
Леле, Миленка, изглежда голяма вкусотия този толстолоб. Рецептата много ми допадна. А рибката каква апетитна коричка има само...
ОтговорИзтриванеМного добре се получи макар и за първи път и то импровизация:))
Изтриване