продукти:
1 ч.ч.ориз /200 гр./;
300 гр.печурки /пресни/;
1 1/2 к.ч.олио;
1 гл.кромид лук;
1 с.л.сол/равна/;
2 с.л.сух джоджен;
2 ч.л.куркума;
1 ч.л.черен пипер;
1 ч.л."Вегета";
Нарязваме лука на дребно ,а гъбите на едри парчета/аз лично в това ястие малките ги режа на 2,а едтите на 4 парчета/.Половината от олиото запържваме за 3-4 мин.зеленчуците и прибавяме измития ориз,който позапържваме докато се избистри.
Посоляваме с подправките и изсипваме в малка тавичка.Сипваме водичка ,която е в съотношение с ориза 3:1,поливаме с останалото олио и печем на 180 градуса за около 40 мин.
Коментари
Публикуване на коментар