продукти: за 2 порции
300 гр.колбас "Леберкез"/4бр.резанчета/;
4 стр.пресен кромид;
2 бр.зелена чушка;
1 бр.домат;
4 бр.яйца;
олио;
сол;
Ливваме тънка и бърза струйка олио в тигана.Когато олиото се е загряло много добре слагаме двете кръгчета колбас и запържваме.Обръщаме от другата страна саламчето и пускаме в тигана наситнените два стръка лук и нарязаната чушка като леко поразтърсваме тигана за около 3-4 мин..Прибавяме и половината домат,марязан на кръгчета и поливаме с още малко олио.след което чукваме двете яйца като леко разнасяме по съда белтъка/да обхване по-голяма част от зеленчука/,посоляваме и оставяме на котлона до като яйцата се стегнат.
Прехвърляме своеобразния "омлет"с леко движение в чинийката.
По същия начин приготвяме и втората порция:).
Прекрасно ястие,а и е бързо за приготвяне.
Да Ви е сладко!
Ох,дояде ми се-ама наистина си е нашенско...и аз понякога си пържа салам на кръгчета,но до сега не съм се сещала да прасна по 2 яйца отгоре.Каква страхотна идея ми дадееее.благодаря ти,Миленче.Правя и нарязан колбас с яйца,но така по- ми харесва и ще го направя.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Радвам се ,Живе!Прегръщам те:)).......и благодаря за оценката
Изтриване