продукти за тестото:
1 бр.яйце;
1 ч.ч.олио;
1 ч.ч.кисело млеко;
1 бр.бакпулвер;
щипка сол;
брашно;
олио за пържене;
продукти за сиропа:
3 ч.ч.вода;
2 ч.ч.захар;
1 ч.л.сок от лимон;
1 пръчка канела;
Първо започваме с приготвянето на сиропа,като изброените продукти ги слагаме в тенджерка на котлона да заврат.Сиропът ни е нужен студен:))
В киселото млеко погасяваме бакпулвера.Прибавяме олиото,солта и яйцето.Объркваме сместа и постепенно сипваме брашно ,докато получим меко тесто.
Разделяме тестото на две равни части.Всяка топка разточваме на тънка правоъгълна кора
Режем на ленти с ширина около 1 см./един пръст:))/.
Всяка лентичка навиваме на вилица и с избутване пържим в силно загрято олио,докато порозовеят.Потапяме в студен сироп.
Тези прекрасни татлии взаимствах от тук http://berina-berina.blogspot.com/2010/01/catal-tatlisi_13.html ,за което благодаря на Berina.
Да Ви е сладко!
Чудни са! И много интересно оформени! Хубава съботна вечер от мен!
ОтговорИзтриванеИ аз се ококорих :)) Не само вкусни, но наистина и доста оригинални откъм форма. Дечурлигата много ще се радват да развиват тези охлювчета :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата, Миленка!
Хубаво неделно утро!
Прекрасни са, а и много лесни!Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!И у дома много ги харесаха:)унищожиха ги за нула време:)))))
ОтговорИзтриване