ПАНИРАНИ КАЛМАРИ
продукти:
4 бр.туби на калмари/охладени/;
2 яйца;
2-3 щипки сол;
галета;
олио за пържене;
Почистваме от ципите тубите и ги накисваме за 2-3 часа във вода със сода за хляб.
Нарязваме на пръстени с ширина 1 см.
Разбиваме яйцата със солта и 3 с.л. вода.
Потапяме калмарите в яйце,галета,яйце и пържим в силно загрята мазнина.
Прекрасни са поляти с пресно изцеден лимонов сок!
ПАНИРАН ПЕНГАСИУС
продукти:
пенгасиус/филе/;
черен пипер;
чесън на прах;
сол;
яйце;
галета;
олио;
Нарязваме на ивици рибата с ширина 1,5см..Поръсваме рибата със смес от подправките/сол,черен пипер и чеснов прах/.Оставяме да се отпуснат ароматите:))).
Пържим в силно загрято олио като потапяме :яйце,галета,яйце.
Поднасяме със сос:
лимонов сок;
сол;
счукан чвсън;
кориандър/сух/;
Бон апети :)!
Odlicni przeni kalamari...
ОтговорИзтриванеКалмарите са разкош! И рибката е вкусна! Чудесно рибно меню! Поздрави!
ОтговорИзтриване