Вече изгубих информацията кой е първоизточник на тази идея за редене на патладжан и мляно месо,но който и да е той му БЛАГОДАРЯ!!!!!!
С леки козметични:))промени ето и моят вариант:
продукти:
4 бр.патладжан;
250 гр.телешка кайма;
500 гр.смес кайма;
200 гр.сирене;
1 ч.л.сол;
1 ч.л.зеленчукова подправка;
1 ч.л.черен пипер;
1 ч.л.кимион;
1 с.л.ронена чубрица;
150 мл.олио;
сос:
1 кг.домати;
1 гл.лук;
1 гл.чесън;
1 люта чушка;
1 шепа пресен босилек;
1 с.л.захар;
1 ч.л.сол;
олио около 50 мл.;
щипка черен пипер;
Започваме с приготвянето на соса:
Настъргваме доматите.Прибавяме обелените скилидки чесън и нарязаният на дребно лук.Наситняваме лютото чушле като предварително сме махнали семките.Накъсваме босилека,подправяме с подправките,поливаме с олиото и слагаме тенджерката на котлона.Оставяме соса на тих огън да се сготви/да остане на мазнинка:))/.
Приготвяме патладжана по следният начин:
Обелваме патладжана и нарязваме на кръгчета с дебелина 1-1,5 см..Посоляваме резените.
Омесваме каймата със солта,черният пипер,чубрицата,кимиона,зеленчуковата подправка.
Започваме реденето:патладжан,кайма,патладжан,резен сирене,патладжан,кайма,патладжан,сирене..........
Подреждаме в тавичка.Политваме с мазнинката и с 1 ч.ч.вода.Покриваме с фолио и печем на 180С.Когато е готово ястието отмятаме фолиото и леко запичаме:))
Поднасяме патладжана като поливаме със сосчето.
Да Ви е сладко!
С леки козметични:))промени ето и моят вариант:
продукти:
4 бр.патладжан;
250 гр.телешка кайма;
500 гр.смес кайма;
200 гр.сирене;
1 ч.л.сол;
1 ч.л.зеленчукова подправка;
1 ч.л.черен пипер;
1 ч.л.кимион;
1 с.л.ронена чубрица;
150 мл.олио;
сос:
1 кг.домати;
1 гл.лук;
1 гл.чесън;
1 люта чушка;
1 шепа пресен босилек;
1 с.л.захар;
1 ч.л.сол;
олио около 50 мл.;
щипка черен пипер;
Започваме с приготвянето на соса:
Настъргваме доматите.Прибавяме обелените скилидки чесън и нарязаният на дребно лук.Наситняваме лютото чушле като предварително сме махнали семките.Накъсваме босилека,подправяме с подправките,поливаме с олиото и слагаме тенджерката на котлона.Оставяме соса на тих огън да се сготви/да остане на мазнинка:))/.
Приготвяме патладжана по следният начин:
Обелваме патладжана и нарязваме на кръгчета с дебелина 1-1,5 см..Посоляваме резените.
Омесваме каймата със солта,черният пипер,чубрицата,кимиона,зеленчуковата подправка.
Започваме реденето:патладжан,кайма,патладжан,резен сирене,патладжан,кайма,патладжан,сирене..........
Подреждаме в тавичка.Политваме с мазнинката и с 1 ч.ч.вода.Покриваме с фолио и печем на 180С.Когато е готово ястието отмятаме фолиото и леко запичаме:))
Поднасяме патладжана като поливаме със сосчето.
Да Ви е сладко!
Добре наредено и много вкусно ! Обожавам парладжан и ще опитам така :) ! Благодаря ,Миленка !
ОтговорИзтриванеХубава вечер :*!
Благодаря ти мила!Спорен вторник:))))))
ИзтриванеА аз още му се каня и точа врат по вашите кебапи,ама е чуден,Миленка,с доматения сос още повече!
ОтговорИзтриванеРоси,наистина стана много вкусна вечеря.Съпругът ми не е много по патладжана,но този вариант много допадна дори и на него:)))Така,че спирай да точиш врат-почвай:)))))))
ИзтриванеПрекрасна порция, Миленка. Много ми допадна идеята за сервиране. А патладжан обичам както и да ми го поднесат, за съжаление обаче вкъщи все аз го поднасям. :)))
ОтговорИзтриванеЕеееееееееее,Вени и у нас е така:))))Карай,важното е патладжан да има:))
ИзтриванеVolim patlidzane na bilo koji nacin...Odlican recept!
ОтговорИзтриванеJasna,pokušati, ne možete pogriješiti:))
ИзтриванеМного ''редено'' изчетох днес, но твоето ми хареса заради каймата!Ще се пробвам!Поздрави!
ОтговорИзтриванеСонче ,ще чакам споделяне на резултата:)))
Изтриване