БОРОВИНКОВ СЛАДКИШ



продукти за блат:

1 1/2 ч.ч.фини овесени ядки;
2/3 ч.ч.пресно млеко;
100 гр.мармалад от сливи;
1 с.л. маргарин;
1/3 ч.ч.олио;
1 белтък;
1 ч.ч.брашно
4 с.л.захар;

продукти за млечен пласт:

200 мл.течна готварска сметана;
1 ч.ч.цедено кисело млеко;
1 ч.ч.боровинки;
10 гр.желатин;
1 ч.ч.пудра захар;

кокос за поръска;


Заливаме овесените ядки с пресното млеко за половин час/да поомекнат/.Постъпателно прибавяме останалите продукти и получената смес изсипваме върху дъното на тортена форма/предварително сме застлали дъното с хартия за печене/.Печенето се случва на 160С до готовност-за около 40 мин..
Готовата подложка я оставяме да изстине върху решетка.
Накисване желатина в 5-6 с.л.вода и вече набъбнал го разстапяме на водна баня.Прибавяме го на тънка струйка към сместа от разбитата сметана,киселото млеко,захарта и боровинките/от тях оставяме мъничко за украса:))/.
В подходяща за сервиране чиния поставяме подвижен тортен ринг,а в него -блата,който заливаме с млечната смес.Поръсваме с кокоса и аранжираме с оставените за целта плодове.
Пъхваме сладкиша в хладилник за 1-2 часа.Поднасяме и се наслаждаваме на вкуса........да Ви е сладко!

Коментари