ПЪРЖЕНИ КЮФТЕНЦА И ПАТЛАДЖАН-ГАРНИТУРА
ПАТЛАДЖАН-ГАРНИТУРА
1 кг.патладжан;
1 бр.морков;
1 гл.кромид-лук;
2 бр.зелени чушки"Севрия";
4 скил.чесън;
500 гр.доматена паста;
1/2 с.л сол;
2 1/2 с.л.захар;
1/2 каф.л.черен пипер;
сол за поръсване на патладжана;
олио;
Обелваме патладжана,нарязваме го на дълги филийки,посоляваме и оставяме в купа да се изцеди горчивата вода.След около 1-2 часа изпържваме патладжана в добре загрято олио.Отцеждаме излишната мазнина ,поставяйки зеленчука върху кухненска хартия.
Задушаваме наситнените лук,морков,чушки и чесън в малко олио и водичка.Посоляваме и изчакваме да останат на мазнинка.Изсипваме доматената паста и захарта.Оставяме на огъня да изври излишната течност и да остане средно гъста маса/така,че спокойно да може да си вземеш с виличка:))/.Объркваме заедно с предварително изпържения патладжан.Поръсваме с черен пипер.
ПЪРЖЕНИ КЮФТЕТА с джинджифил
500 гр.свинска кайма;
500 гр.телешка кайма;
1 яйце;
1 гл.кромид;
4 с.л.кисело млеко;
1 ч.л.сода за хляб;
1 ч.л.смлян джинджифил;
2 ч.л.кимион;
1 ч.л.черен пипер;
сол;
вода;
олио за пържене;
1/2 ч.ч.бяло брашно/за овалване/;
1/2 ч.ч.царевично брашно/за овалване/;
Поставяме каймата в купа,подходяща за месене.Изсипваме киселото млеко,смесено със содата.Чукваме яйцето и настъргваме лука.Подправяме и добавяйки вода омесваме каймата.Нека да я усещаме "жива"-така кюфтенцата ще са сочни:).Оставяме каймата да поеме ароматите за 1-2 часа.
Пържим в силно загрята мазнина като всяко кюфте овалваме в смес от двете брашна преди да ги пуснем в олиото.
Да Ви е вкусно!
ПАТЛАДЖАН-ГАРНИТУРА
1 кг.патладжан;
1 бр.морков;
1 гл.кромид-лук;
2 бр.зелени чушки"Севрия";
4 скил.чесън;
500 гр.доматена паста;
1/2 с.л сол;
2 1/2 с.л.захар;
1/2 каф.л.черен пипер;
сол за поръсване на патладжана;
олио;
Обелваме патладжана,нарязваме го на дълги филийки,посоляваме и оставяме в купа да се изцеди горчивата вода.След около 1-2 часа изпържваме патладжана в добре загрято олио.Отцеждаме излишната мазнина ,поставяйки зеленчука върху кухненска хартия.
Задушаваме наситнените лук,морков,чушки и чесън в малко олио и водичка.Посоляваме и изчакваме да останат на мазнинка.Изсипваме доматената паста и захарта.Оставяме на огъня да изври излишната течност и да остане средно гъста маса/така,че спокойно да може да си вземеш с виличка:))/.Объркваме заедно с предварително изпържения патладжан.Поръсваме с черен пипер.
ПЪРЖЕНИ КЮФТЕТА с джинджифил
500 гр.свинска кайма;
500 гр.телешка кайма;
1 яйце;
1 гл.кромид;
4 с.л.кисело млеко;
1 ч.л.сода за хляб;
1 ч.л.смлян джинджифил;
2 ч.л.кимион;
1 ч.л.черен пипер;
сол;
вода;
олио за пържене;
1/2 ч.ч.бяло брашно/за овалване/;
1/2 ч.ч.царевично брашно/за овалване/;
Поставяме каймата в купа,подходяща за месене.Изсипваме киселото млеко,смесено със содата.Чукваме яйцето и настъргваме лука.Подправяме и добавяйки вода омесваме каймата.Нека да я усещаме "жива"-така кюфтенцата ще са сочни:).Оставяме каймата да поеме ароматите за 1-2 часа.
Пържим в силно загрята мазнина като всяко кюфте овалваме в смес от двете брашна преди да ги пуснем в олиото.
Да Ви е вкусно!
Ех, да знаех, да дойда на гости точно в петък, че много вкусно е у вас:)
ОтговорИзтриване:))няма да съжаляваш и ако дойдеш в понеделник,Траянче:)))!
ИзтриванеНещо не е наред с коментарите. Вчера пуснах един, а се публикува дублиран. Днес реших да изтрия единия, а изчезнаха и двата. ???
ОтговорИзтриванеКарай,Елти:))Знам,че си казала хубави неща и ти благодаря:))!
ИзтриванеТо изобщо нещо става с нета според мен, влизам някъде няма снимки, или пък нямам достъп. Шантава работа:). Обаче тук в петък е било чудно и как ме нямаше да се наместя при вас:) Големи вкусотийки! Супер си Миленка!
ОтговорИзтриванеПрегръдки Кате:)))и благодарности за прекрасните думи:)))
Изтриване