продукти:
500 гр.леща;
300-400 гр.сръбска наденица;
1 гл.кромид;
1 гл.чесън;
1-2 моркова;
1-2 стръка кервиз;
2 с.л.доматено пюре;
сол;
ронена чубрица;
олио;
Почистината и измита леща изсипваме в тенджера.Прибавяме нарязаните на ситно лук и кервиз.Морковите и сръбската наденица нарязваме на кръгчета,чиято дебелина преценяме индивидуално:).Пускаме небрежно скилидките чесън,които предварително сме обелили/може и не белени/.Размиваме доматеното пюре в малко вода и го изсипваме в тенджерата.Посоляваме,поръсваме с чубрица и подправяме с олиото.Сипваме вода и слагаме на котлона.
Готовата леща поднасяме с оцет или лимон:).
Да Ви е сладко!
Миленка, с теб днес сме на една тема - бобови! :)
ОтговорИзтриванеОт тази рецепта научих нещо ново /не напразно казват че човек се учи докато е жив !:)/ - всичко да се сложи в тенджерата и да се вари!
Спокойна вечер и успешен петък!
Радвам се ,че съм помогнала -идейно:))))Честит празник,Тили:)!
ИзтриванеИ аз се каня а една лещааа, ама за нея ще ви разкажа по- нататък:)
ОтговорИзтриванеЗвучи страхотно Миленче, нападам!
Целувки*)
Ще се радвам на компанията ти ,Кате:))).Целувки и за теб!
Изтриване