КЕБАП С ЕЗИК



продукти:

500-600 гр.свински език/предварително сварен/;
800 гр./1 буркан/домати консерва;
1 гл.кромид;
3 скил.чесън;
1 с.л.червен пипер;
1 с.л.брашно;
1 с.л.сол;
1 ч.л.захар;
1/2 ч.л.черен пипер;
3-4 бахара;
2 дафинови листа;
50-60 мл.олио;


Нарязваме лука и чесъна на дребно.Запържваме лука и чесъна за 4-5 мин.и изсипваме пасираните домати и 150 мл.вода/бульон/.Посоляваме със солта и захарата,пускаме бахара и дафиновите листа.Прибавяме нарязания език.Когато количеството течност е спаднала на 1/2 изсипваме размитото във вода брашно и червен пипер.Оставяме за още 10-на минутки и изключваме котлона.Поръсваме с черно пиперче.

Гарнитурата на кебапа:

БЯЛ ОРИЗ С ПРАЗ

продукти:

1 ч.ч.бял ориз"Балдо";
1/2 стрък праз/зелената част/;
3-4 с.л.олио;
1/2с.л.сол;
магданоз;

В сгорещеното олио завъртаме за 2-3 минути наситнения праз и ориза.Заливаме с 3 ч.ч.вода,посоляваме и оставяме на тих огън да се задуши оризчето.
Готовата гарнитура объркваме с пресен магданоз.


Коментари

  1. Много интересна рецепта,не ми е идвало на ум за кебап с език.Със сигурност ястието е вкусно!
    Благодаря за хубавата идея,Миленка!
    Поздрави и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  2. Prava egzoticna kreacija...'Jezik' bilo koje vrste volim...

    ОтговорИзтриване
  3. Това ястие е само за мен, Милена! Обичам език, но по семейни съображения до сега само паниран съм го правила. Много вкусно изглежда! Благодаря за рецептата!
    Хубави предколедни дни, с прекрасно настроение ти желая! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Хапвала съм на разсол и паниран и много го обичам, но така не съм! Страхотна идея! Браво!

    ОтговорИзтриване
  5. Не можеш да си представиш колко го обичам този език с доматен сос!Пък и с оризчето направо мехлем за небцето си поднесла,Миленка!Страхотно вкусна гозба!Прегръдка и топла и уютна вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Нещо много си допадаме с теб с тия рецепти! :)
    Обичаме у дома език. Правя подобен като този и който не е опитвал, хич да не чуди, а да опита!
    Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар