продукти:
1 ч.ч.ориз;
2 ролки фино фиде;
1 ч.л.сол;
50 мл.олио;
1-2 щипки индийско орехче;
3-4 щипки кимион;
1/2 вр.магданоз;
Фидето запичаме до леко покафеняване във фурната.
Запържваме лекинннко:))ориза в олиото.Прибавяме 3 ч.ч вода и солта.Бъркаме от време на време и когато е останала само сочност,а не вода!!!!!прибавяме фидето като не го начупваме.Овкусяваме и разбъркваме.Махаме от огъня и похлупваме с капак.
След 5 мин.пак поразбъркваме и сервираме с наситнен ароматен магданоз.
Миленка, опитвала съм нещо подобно в ресторант, но не ми е хрумвало да си го приготвя сама :) Благодаря за рецептата! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеИнтересна и за мен непозната комбинация от фиде и ориз :))
ОтговорИзтриванеИдеална вкусна гарнитура.
Поздрави !
Много интересна рецепта! Ще я пробвам някой ден, Миленка! Благодаря, че сподели!
ОтговорИзтриванеУспешна седмица, мила!
Изненада ме фидето,но човек винаги има какво да научи.
ОтговорИзтриванеЩе пробвам някой ден,благодаря за идеята!
Поздрави и слънчево настроение,Миленка!
Миленко, каква интересна рецепта. Благодаря ви и добро настроение
ОтговорИзтриванеПрекрасен е пилафът и ще се радвам да го пробвате!
ОтговорИзтриванеПрегръдки:Габи,Кайти,Ирма,Мире и Роди:))))))
Яла съм ориз с фиде и много ми харесва! Ще пробвам и твоя вариант!
ОтговорИзтриване