продукти:
за блата:
1 ч.ч.олио;
1/2 ч.ч.бяло вино;
2 ванилии;
2 с.л.пудра захар;
2 щипки сол;
2 ч.ч.брашно;
за крема:
500 мл.пресно млеко;
5 бр.жълтък;
200 гр.пудра захар;
400 гр.цедено кисело млеко;
2 бр.желатин;
1 шушулка ванилия;
150-200 гр.ягоди за украса;
От продуктите,необходими за блата омесваме меко,живо тесто.Оставяме да отдъхне за 5-10 минутки ,след което разточваме кора с диаметър,равен на диаметъра на тортената форма.Печем върху застлано с хартия дъно на 170С до лекото порозовяване на бисквитения блат.
Махаме хартията и отново поставяме блата във формата с падащо дъно.
В пресното млеко,изсипано в тенджерка,прибавяме захарта,ванилията и жълтъците.Бъркаме на котлона с тел до сгъстяването на яйчения крем.Не е необходимо да се сгъсти прекалено много,така че ако ни се стори по-рядък от обикновено да не се притесняваме.Поизстиналия крем и киселото млеко хубаво се объркват.
Желатина накисваме в 100 мл.вода.Разтваряме на водна баня.Прибавяме го към крема.Прибираме за 15 мин.в хладилник ,след което го изсипваме върху блата и отново прибираме на хладно.Тортата се украсява с ягодите и стои в хладилника около 2 часа преди поднасяне.
Честито Благовещение ,Миленка ! Здраве и любов в семейството ти !
ОтговорИзтриванеЧудесна , лека торта !
Хубава нова седмица ,мила ! Целувки !
Прекрасна и ягодова, перфектна!
ОтговорИзтриванеЧестит празник Благовещение, Миленче!
ОтговорИзтриванеМного красива и вкусна ягодова торта!
Поздрави!
Честит празник, Миленка! Прекрасна пролетна торта!
ОтговорИзтриванеЧестит и благословен празник за цялото ти семейство!
ОтговорИзтриванеТортата е толкова свежа,лека и вкусна,и много отваря апетита с тези ягодки,Миленче!Прегръдка!