продукти:
500 гр.свинска кайма;
500 гр.телешка кайма;
1 гл.кромид;
1 бр.яйце;
сол;
черен пипер;
продукти за плънката:
5 бр.яйца;
5-6 филийки пушено филе;
5-6 краставички-туршия;
кашкавал за поръсване;
В купа омесваме двата вида кайма, настърганата глава кромид, яйцето и подправките.Омесването става прибавяйки постепенно около 300 мл.вода.
Оставяме сместа да почине в хладилника за 2-3 часа.
Сваряваме за 10 мин. яйцата(трябва да са твърдо сварени).Обелваме ги.
Краставичите нарязваме на половина и после на дълги парченца.
По принцип професионалните готвачи ни съветват да навием рулото върху кърпа , найлоново фолио или хартия....Аз правя рулото направо във тавата:оформям каймата като правоъгълник.По средата нареждам филенцата,яйцата и краставичките.С навлажнени ръце оформяме рулото.Когато е напълно придобило нужния ни вид(руло,таралежче,рибка,....)хубаво навлажняваме повърхността с ръка.
Печем на 180С до готовност,която проверяваме с шишче-трябва сосчето,което излиза да е бистро.
Поръсваме с кашкавал и пъхваме в изключената,но топла фурна.
Поднасяме със салата и с още нещо ако желаем:)))
Апетитно и вкусно руло,Миленка!Хареса ми твоята вариация!
ОтговорИзтриванеСкоро не съм правила,подсети ме с твоята публикация.
Да ви е сладко! :)
Много вкусно рулце,Миленка,че и с филенце бонус,оха!Бих хапнала с удоволствие!Хубав ден ти пожелавам! :)
ОтговорИзтриванеИзненада ме с филенцето!:) Не бих отказала парченце:)!
ОтговорИзтриванеС това филенце е още по-апетитно! Малко картофки наоколо и чашка вино ...
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Хубава вариация и апетитни снимки, Миленка! С това филенце моите момченца още повече ще го харесат!
ОтговорИзтриванеПоздрави!