Тази баничка би Ви станала фаворит,ако я опитате.Приготовлението и е много лесно и бързо,вкусът и е уникален сякаш е печена на камък(пещ),а ароматът на масло и препечено така гъделичка носа,че и заспал да си ще станеш,и сит да си ще огладнееш..........пожелавам Ви същото удоволствие,което изпитахме ние докато я хапвахме:))!!!
продукти:
1 пак.кори"Фамилия";
4 бр.яйца;
150 гр.краве масло;
350-400 гр.краве сирене;
Натрошаваме сиренето и хубаво го объркваме с четирите яйца.
Пакета с корите разделяме на три(в пакета има 15-16 листа).
Разтопяваме маслото и започваме с приготовлението.....
Подмазваме с 1 с.л.масло тигана(около 30см.),поставяме първата кора.
Пак поливаме с масълце,поръсваме с плънка,втората кора.
Пак масло,плънка,третата кора.
Масло,плънка,четвърта кора,масло,плънка и последната-пета кора,масло .
Загъваме стърчащите крайчета на корите и слагаме тигана на топлия котлон.С помоща на шпатула повдигаме и решаваме кога е дошъл момента на завъртането на баницата.Печенето е около 5 мин.на страна.
Обръщаме със същия финт като за палачинка,но си помагаме с шпатулата,която сме подпъхнали отдолу:).
Печем от втората страна и поднасяме.
По този начин сътворяваме и останалите две тиган баници.
1 пак.кори"Фамилия";
4 бр.яйца;
150 гр.краве масло;
350-400 гр.краве сирене;
Натрошаваме сиренето и хубаво го объркваме с четирите яйца.
Пакета с корите разделяме на три(в пакета има 15-16 листа).
Разтопяваме маслото и започваме с приготовлението.....
Подмазваме с 1 с.л.масло тигана(около 30см.),поставяме първата кора.
Пак поливаме с масълце,поръсваме с плънка,втората кора.
Пак масло,плънка,третата кора.
Масло,плънка,четвърта кора,масло,плънка и последната-пета кора,масло .
Загъваме стърчащите крайчета на корите и слагаме тигана на топлия котлон.С помоща на шпатула повдигаме и решаваме кога е дошъл момента на завъртането на баницата.Печенето е около 5 мин.на страна.
Обръщаме със същия финт като за палачинка,но си помагаме с шпатулата,която сме подпъхнали отдолу:).
Печем от втората страна и поднасяме.
По този начин сътворяваме и останалите две тиган баници.
Миленка, тази баница на тиган веднага я записвам и още довечера ще съставлява вечерята вкъщи!
ОтговорИзтриванеДнешното ти предложение е като по поръчка за мен - благодаря!
Хубав есенен ден!
Ох, Миленка, ама поне на вечеря да я бях видяла, щях да го преживея някак си! А сега на закуска ме изкушаваш! Изглежда така вкусноооо!!! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМиленка,винаги ще ни предложиш някаква невероятна и новаторска идея,страхотна баница!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав ден!
тази баница постоянно ми се "вре" в очичките,ама как не съм я направила още не знам!!!
ОтговорИзтриванестрахотна е станала ,Миленка!
(в рецептата два пъти си писала масло ,едното е сиренце,усетих :))
прегръдки
да разбирам ли,че стават от всички продукти 3 баници???нали така!!!
ОтговорИзтриванеДа,Поли!От изброеното по-горе приготвяме три банички...и то какви!
ИзтриванеЩе останеш много доволна!
Радвам се,че се запознахме:)