продукти:
2 буркана белени домати;
2 стръка праз лук;
5 скил.чесън
1 с.л.сух босилек;
30-50 мл.олио;
2 1/2 с.л.захар;
1 с.л.сол;
2 буркана печена капия;
200 гр.топено сирене:Жоси"
магданоз;
Нарязваме доматите на дребничко и към тях прибавяме наситнения праз-лук,солта,захарта,олиото и скилидките чесън поставяме(:)))разбира се всички тези продукти са в тенджерка)на горещия котлон до естественото сгъстяване на соса.Когато е готов го подправяме с босилека.
В тавичка подреждаме печените чушки и заливаме с прекрасния сос.
Запичаме за около 30 мин.като 5 мин. преди готовност подреждаме кръгчета топено сирене и допичаме с него.
Прекрасно е ястието както в топъл така и в студен вариант.
С една топла питка....перфектната вечеря.
ОтговорИзтриванеМиленка,хубаи почивни дни и нови вкусни идеи!
Аз пък със суровия доматен сос заливам чушките и пека докато се сгъсти. Със сиренето е чудно ястие!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!