продукти:
2 ч.ч.сварено и накъсано пилешко месо;
500 гр.сварени и намачкани картофи;
1 вр.пресен кромид-лук;
2 яйца;
бял пипер;
сол;
ронена чубрица;
олио;
Наситняваме лука и го прибавяме в съда ,в който го очакват намачканите картофки и пилешкото месце.Чукваме яйцата и овкусяваме с подправките,за които не давам точни мерки-оставям на вашата преценка и вкус.
Застиламе дъното на тавичка с хартия и подреждаме оформените като топчета кюфтенца.
Поливаме с малко олио и печем на 180С.
Екстра ! Зеления лук е особено апетитен, освен месцето :))
ОтговорИзтриванеСтрахотни кюфтенца, Миленка ! Ей всичките ти рецепти напоследък са много интересни, пълна си с идейки. Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ пилешки кюфтета обичам, и картофени кюфтета обичам :) Но не съм се сещала да направя комбинация, че и здравословно изпечени! Чудесна идея, Миленка! Ще се възползвам от нея :) Поздрави!
ОтговорИзтриване