Лазанята я приготвям винаги с удоволствие,защото не ми отнема много време и всеки път ,всяка следваща се оказва различна от предходната:)))))))).
продукти:
кори за лазаня;
***за плънката:
500 гр.кълцана свинска кайма;
1-2 моркова;
2-3 скил.чесън;
5-6 стр.пресен лук;
1 буркан белени домати;
1 ч.ч.замразен грах;
сол;
черен пипер;
босилек;
олио;
кашкавал за поръсване;
В малко олио задушаваме ситно нарязания кромид,кубчетата морков,граха с щипка-две сол.
Прибавяме и накълцаното месо с малко водичка.Похлупваме съда и от време на време разбъркваме.Когато каймата започне да се позапържва изсипваме пасираните белени домати,нарязаните чеснови скилидки и подправките.Готвенето продължава 10-15 мин.Трябва да има доста сос защото той ще е нужен за сваряването на корите за лазанята:)
В правоъгълна сипваме плънка.Редим кори,после пак плънка,пак кори.....завършваме с плънка.
Печем на 170С.Преди поднасяне поръсваме с кашкавалче и прибираме в топлата фурна да се разтече.
Много обичам лазаня, но отдавна не съм правила. :(
ОтговорИзтриванеЧудесно си я поднесла, Миленка!
Поздрави! :)
Запретвай ръкави,Светле:)
ИзтриванеБлагодаря ти за милите думи!
Още не съм правила лазаня. Преди малко се върнахме от Кауфланд и там се завъртях около промоция на кори, ама защо не взех! Ако бях прочела по-рано рецептата ти... Изкушава!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и лека вечер!
:)))))Прегръщам те и аз ,Тили!
ИзтриванеЛазанята е едно от нещата, които често правя, всички много я обичаме! И в повечето случаи при поднасянето добавям някакъв свеж зеленчук, точно като твоите доматчета :) Това определено придава свежест и лекота на ястието.
ОтговорИзтриванеПоздравления, Миленка!
Лазанята,гръцката мусака и имамбаялда......любими мои ястия,ноооооо ги правя рядко по обясними причини.............царски във всяко отношение ястия::))))
ИзтриванеПрегръдки,Бени!
Чудна е, чудна! Честит празник, Миленка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Кате:)!
Изтриване