продукти:
5-6 стр.пресен лук;
2 с.л.доматено пюре;
1 ч.л.чушково пюре;
1 с.л.брашно;
дафинов лист;
черен пипер;
кимион;
сол;
В подсолена вода с малко олио сваряваме телешкото ,на което предварително сме махнали жилички(ако е имало такива)и сме го нарязали на удобни парченца.Ако на месото тази течност не му е достатъчна да се свари доливаме допълнително до момента на готовност.Прибавяме в тенджерката и нарязания пресен кромид,доматеното и чушковото пюре.Разбъркваме и подправяме с изброените ароматни подправки като не забравяме да долеем още водичка.оставяме да покъкри ястието и когато течността достигне едно добро ниво, забрашняваме соса.Това сгъстяване го правим като разтворим брашънцето в студена водичка и получената рядка кашичка сипваме в съда с ястието.
Така кебапът се готви още десетина минутки.
Поднасяме със задушен бял ориз или картофено пюре,въпрос на решение и вкус:)))
Добър апетит!
Любимо ми е това ястие, Миленка! :) Поднесла си го много апетитно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
:)Благодаря ти ,че намина Светле:)!
ИзтриванеМиленка, за мен порцийка предвиди ли?! Толкова пък апетитно да си го приготвила и поднесла... Прекрасни почивни дни, мила!
ОтговорИзтриванеХаресвам го поднесено и с ориз, и с картофено пюре!
ОтговорИзтриванеПоздрави!