продукти;
100 гр.смлян шамфъстък;
2 ч.ч.брашно;
1 ч.ч.пудра захар;
250 гр.краве масло;
пудра захар за поръсване;
В удобен съд размесваме мекото масло с ядките,брашното и пудрата захар.
Прибираме за 20 мин. тестото в хладилника.
Оформяме топчета по-малки от орех и печем бисквитките в предварително загрята фурна на 180С върху хартия.
Вече изстинали поръсваме с пудра захар.
О, това ще се топи в устата... И като си представя само вкуса от шамфъстъка... Миленче, грабвам си, да знаеш.
ОтговорИзтриванеТака и така съм замислила днес да си подаря чайче с бисквитки, твоите ще ми дойдат като прекрасно допълнение. :)
Поздрави сърдечни!
П.П. Между другото бащата на любимия е работил няколко месеца в Турция и ми е казвал, че там казват чамфъстък.
Добре,че е успокои ,Гери,че ти си си похапнала....Успокоих се че и някой друг се е намесил в изяждането им:))))))
ИзтриванеЕфектни и бързи бисквитки. Миленка! А сигурно са и много вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздравления и за рецептата, и за красивите снимки!
Благодаря,Валя:)
ИзтриванеПредставям си колко са вкусни...суров ли е шамфъстъка?
ОтговорИзтриванеПрекрасни са бисквитките,Веси,а шамфъстъка е суров,вземам го така ,смлян(не го меля аз:)).
ИзтриванеЧак пък и млян...ти в БГ ли си:)
ИзтриванеМиленка, много интересни бисквитки си приготвила.
ОтговорИзтриванеСмятам да ги опитам, в настроение съм тези дни за вкусни експерименти :)
И цветът им много ме радва.
От къде купуваш млян шамфъстък, цяла ядка суров съм намирала аз само?
В едно магазинче за турски стоки го открих в пакетчета от 100 гр.,Миме.А бисквитките ще ти харесат и на вкус много не само на цвят:).
ИзтриванеЛека вечер и прекрасен утрешен ден!