продукти:
1 пак.кори"Фамилия";
1 кг.ябълки;
125 гр.краве масло;
1 ч.ч. кафява(бяла)захар;
2/3 ч.ч.сушена червена боровинка;
2/3 ч.ч.стафиди;
кората на 1/2 лимон;
щипка-две сол;
канела;
Разтопяваме маслото.
Ябълките обелваме и настъргваме.Отцеждаме водата и към плода прибавяме захарта,канелата,лимонената кора и сухите плодове.
Вземаме 2-3 кори.Намазваме горната кора с масло.Поставяме плънка и завиваме на руло....така до приключване на материала.
Поставяме щруделчетата в тава,покрита с хартия.
Мажем с масалце и поръсваме по малко захар.Печем до порозовяване на 170 С.
Придърпвам си една дълга пуричка и даже няма да ми стигне,великолепен щрудел,Миленка!
ОтговорИзтриванеОтделилия се ябълков сок наливам пред печене отгоре. А си отчупвам едно парченце от вкусния ти щрудел! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и слънчев ден!
А, има и за мен..., останали са малко от тези изкусителни, приятно загорели ябълкови пръчици! Страхотни са пуричките Миленче, перфетни!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Миленче,
ОтговорИзтриванеаз правя щрудела с ябълки без да отцеждам сока, настъргвам ги на едрото ренде, отделно си приготвям захарта.Ръся върху всяка кора продово пюре, отгоре захар, навивам и заливам с горещо олио.Така щрудела не става мазен, а пръхкав и вкусен.Когато захарта се добави към ябълките те пускат сок и щрудела става понякога тестян.
Поздрави !
Бих "изпушила" с удоволствие една такава пуричка:)
ОтговорИзтриванеАма майсторка си! Много са апетитни тези твои пурички!
ОтговорИзтриване