продукти:
2 ч.ч.бяло брашно;
1 бр.яйце;
1 с.л.оцет;
2 с.л.нес кафе;
1 ч.ч.захар;
1/2 ч.л.сода за хляб;
1 ч.ч.вода;
1/3 ч.ч.олио;
50 гр.стафиди;
кората на 1 лимон;
щипка-две сол;
Разбиваме яйцето във водата.Прибавяме погасената сода в оцета,солта кафето и захарта(оставяме 2-3 с.л.).
С белачка обелваме лимона,а корите нарязваме на тънки ивички с остър нож.Сипваме цитрусовите корички заедно със стафидите в сместа.Добавяме олиото и брашното.
Хубаво объркваме и изсипваме в тавичка,предварителоно покрита с хартия.
Поръсваме със захарта,която сме отделили и печем в предварително загрята фурна на 180С.
Да Ви е сладко!
:)Макар и да се напука и да не ставаше много-много за снимка,реших че ще Ви го сервирам,защото пък на вкус беше разкошен....
2 ч.ч.бяло брашно;
1 бр.яйце;
1 с.л.оцет;
2 с.л.нес кафе;
1 ч.ч.захар;
1/2 ч.л.сода за хляб;
1 ч.ч.вода;
1/3 ч.ч.олио;
50 гр.стафиди;
кората на 1 лимон;
щипка-две сол;
Разбиваме яйцето във водата.Прибавяме погасената сода в оцета,солта кафето и захарта(оставяме 2-3 с.л.).
С белачка обелваме лимона,а корите нарязваме на тънки ивички с остър нож.Сипваме цитрусовите корички заедно със стафидите в сместа.Добавяме олиото и брашното.
Хубаво объркваме и изсипваме в тавичка,предварителоно покрита с хартия.
Поръсваме със захарта,която сме отделили и печем в предварително загрята фурна на 180С.
Да Ви е сладко!
:)Макар и да се напука и да не ставаше много-много за снимка,реших че ще Ви го сервирам,защото пък на вкус беше разкошен....
Ми напукал се е, защото хубаво се е надигнал. Като му гледам тестото как изглежда и получавам слюноотделяне!
ОтговорИзтриванеЧудесен е, Миленка! Благодаря за хубавата рецепта! Поздрави и слънчев ден!
Миленче,
ОтговорИзтриванечудесна бърза и икономична рецепта.Почитател съм точно на такива.В последно време приготвям винаги вкъщи ястия и сладкиши по опростени рецепти.
Поздрави !
Бре, че икономично - браво Миленка, иска ми се да има повече такива рецепти, че се залита напоследък в другата крайност, а каквото и да си говорим масата народ не може да си позволи за жалост всичко...Трябва да има и такива рецептички, още повече, че те понякога и не отстъпват по вкус, ама никак! Обаче аз имам проблем с печивата със сода...не ми се получават добре, та може да сменя с бакпулвер.
ОтговорИзтриванеСтрахотен, то кекса ако не се напука, какъв кекс е тогава! Прегръдка!
ОтговорИзтриване