продукти:
1 л.вода;
100 гр.грис;
1 -2 ч.л.сол;
50 мл.прясно мляко;
100-150 гр.саламурено сирене;
50 гр,краве масло;
смлян черен пипер;
магданоз;
В подсолената вода пускаме и маслото.Когато водата заври сипваме малко по малко гриста като разбъркваме с дървена лъжица.Прибавяме и млякото заедно с нароненото сирене.Дърпаме от горещия котлон вече сгъстената каша.
Поднасяме с прясно смлян пипер и наситнен уханен магданоз.
Да Ви есладко!
Тази каша(без черния пипер)често правех на децата си когато бяха мънички,а те от своя страна сладко си я хапваха:))))(както и сега )!
Ако Ви харесва моят блог ще се радвам на помощта ви в популяризирането му,като споделяте моите рецепти чрез иконите под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание!
Приемете моята благодарност:)!
Миленка,
ОтговорИзтриванеблагодаря ти за тази простичка и вкусна рецепта.Обикновено правя гриса в сладък вариант, но тази солена идея е прекрасна.
Поздрави !
Никога не сме опитвали солена каша с грис, Миленка! Едно от странните и непознати неща за ядене :)
ОтговорИзтриванеЩе опитаме непременно, благодарим ти за идеята!
За мен солен грис е непознат вкус, но никога не е късно човек да научи нещо ново. У дома обичаме грис, и аз обожавам всякакви солени кашички, така че ще опитам непременно. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за идеята, Миленка!
Изненада! Солен грис - ще се пробва
ОтговорИзтриванеИнтересно, таковО не съм папала!
ОтговорИзтриване