продукти:
8 свински пържили от врат(без кост);
4 -5 гл.кромид;
3 с.л.грах;
сол;
зехтин;
150-200 мл.червено вино;
Покриваме дъното на тиганчето със зехтин и го загряваме.Пускаме полумесеците лук да се задушават и запържват едновременно.След петнайсетина минутки посоляваме и добавяме граха.Готовата плънка оставяне да почине за малко,след което с помоща на лъжица разпределяме върху пържолите(предварително сме ги начукали леко).Навиваме на рулце и поставяме с ръбчето на долу в тавичката.
Поливаме с виното и още малко зехтин(ако желаем),посоляваме и печем двадесет минутки под фолио и десет без.
Поднасяме с прясно смлян пипер ,а аз комбинирах с каша от туршия!
Прекрасно!
Весели новогодишни празници, Миленка! Здраве, късмет и благоденствие за теб и цялото семейство!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Миленка,
ОтговорИзтриванемного подходящо е това ястие за празниците.Весели новогодишни празници, здраве и благоденствие.
Честито Рождество Христово !