продукти:
1/2 бр. пиле;
4 гл.кромид;
300 гр.гъби;
1 бр червена чушка;
3 с,л доматено пюре(доматен сос);
олио;
сол;
черен пипер;
сух босилек;
Сваряваме в подсолена вода пилето или както аз направих го осолих и изпекох.Ако сме го сварили оставяме бульона за супа:).Накъсваме почистеното месо на едри парчета.
Загравяме олиото в удобна за целта тенджерка и правим задушаващо запържване на едро нарязаните лук и гъби.Посоляваме и добавяме месото,а малко след него и доматената паста.Добавяме водичка колкото да покрие ястието.Овкусяваме с подправките и намаляме температурата.Оставяме ястието да си къкри до готовност(да остане на мазнинка).
Да Ви е сладко!
Ох, че вкусно!
ОтговорИзтриванеТопвам си и хич не спазвам диетата с такава вкусотия!
Поздрави, Миленче!
Да, присъединявам се към коментара на Аурелия! Много вкусна яхния! Поздрави, Миленка!
ОтговорИзтриванеРазкошотийка за студено време, Миленче! Поздрави!
ОтговорИзтриванеВсеки път ми се иска да приседна на трапезата ти, Миленче...
ОтговорИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванебаба ми навремето правеше чудни яхнии - и постни, и месни.И твоята яхния е прекрасна, чудесна комбинация от продукти.
Поздрави !