продукти:
6 малки патладжанчета;
1-2 моркова;
1/2 тиквичка;
1/2 зелена пиперка;
1/2 стрък праз;
6 стр.целина;
10 скил.чесън;
2-3 домата(добре узрели);
1 шепа стафиди;
олио;
сол;
черен пипер;
червен пипер;
магданоз;
Патладжаните внимателно издълбаваме(вътрешността ще я ползваме в друга рецепта).Посоляваме и оставяме да изтече горчилката.Аз не обелих зеленчука,но следващия път ще ги разкрася тип "зебра".
В силно сгорещено олио завъртаме от всички страни патладжана да се запържи.
Морковите,тиквичката,пиперката и праза нарязваме на по-дебели жулиени.
Във всеки патладжан слагаме скилидка чесън,стрък целина и щипка черен пипер.Пълним със зеленчуковите пръчици и поставяме в тенджерката,чието дъно сме покрили с нарязаните останали зеленчуци(които бяхме приготвили за пълнеж),обелените домати,останалите 4 скил.чесън и стафидите.Доматите овкусяваме с червения пипер,сол и олио.
Заливаме с 1 1/2 ч.ч.вода и оставяме да къкри на тих огън.
Нека остане на мазнинка :) и обилно да поръсим с магданоз преди да сервираме!
Много интересно ястие Миленка, със стафиди разкош за сетивата.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Страхотно предложение, много вкусно и ефектно.
ОтговорИзтриване