продукти:
1 малка тиква (около 300-400 гр.);
3-4 бр.картоф;
1 гл .чесън;
30 гр.краве масло;
200 мл.прясно мляко;
1,300-1,500 л.зеленчуков бульон;
едра сол;
тиквени семки(белени);
босилек(свеж);
Тиквата я почистваме от семките и я нарязваме на едри парчета.Подреждаме в тава ,покрита с хартия.В тавата поставяме и обелените разполовени картофи.Поръсваме с едра сол зеленчуците и печем във фурната до готовност на 170С,двайсетина минутки преди да изключим фурната в тавата пускаме и необелените скилидки чесън.
В удобна тенджера пасираме тиквата(без кората),картофите,обеление печени скилидки чесън заедно с млякото и бульона.Добавяме и маслото.Ако преценим посоляваме.
Сервираме с запечени тиквени семки и ароматен босилек!
Миленка,
ОтговорИзтриванечудесна супа и прекрасни снимки.Блогът ти придобива все по - красив и слънчев вид с течение на времето.
Поздрави !
Много ти благодаря,Ели!А супата е великолепна и сгряваща :)
ИзтриванеЧудна, есенна, топла, ароматна, вкусна! Поздрави, Миленка!
ОтговорИзтриванеИзглежда страхотно!
ОтговорИзтриванеМного есенна и ароматна супа.
ОтговорИзтриване