ПАНДИШПАНОВ СЛАДКИШ С ШИПКОВ МАРМАЛАД


продукти:

блат:

4 бр.яйца;
10 с.л.захар;
10 с.л.брашно;
2 бр.ванилийки;


белтъчна коричка:

1-2 бр.белтък;
1/2 ч.л.канела;
1/2 ч.л.лимонов сок;
около 300 гр.захар;


шипков мармалад;

Яйцата и захарта разбиваме до побеляване.Добавяме ванилийките и брашното.
Оформяме правоъгълник в тавичка,предварително застлана с хартия.Печем на 160С до готовност.Когато изстине блата нарязваме на 4 равни ивици по дължина.
Белтъците и захарта разбиваме заедно с канелата и сока на лимон до получаване на връхчета на сместа.
Пандишпановите платки намазваме и слепяме с мармалад(без най-долната и най-горната страна).Обръщаме в подносната(порцеланова ) чиния така че двете страници да са без мармалад.Разпределяме белтъчната смес върху сладкиша и запичаме във фурната при 150С. до порозовяване на белтъка...
Великолепен сладкиш,а и сравнително бърз за приготвяне...!




Коментари