продукти:
60 гр.краве масло;
1 ч.ч.прясно мляко;
2 с.л.нес кафе;
4 с.л.кафява захар;
1 ч.ч.орехови ядки;
1 бакпулвер;
около 2 + ч.ч.брашно;
*** глазура:
1 ч.ч.подсладено кондензирано мляко;
1/2 ч.ч.орехови ядки;
1 ч.л.течна ванилия;
60 гр.краве масло(меко);
Мекото краве масло разбиваме много добре с кафявата захар и бакпулвера.добавяме и прясното мляко,в което сме разтворили кафето.С шпатула разбъркваме докато вкараме в сместа брашното и накълцаните,едри орехови ядки.После много добре разбиваме с миксера.Получаваме лепнещо ,гъсто тесто.Прехвърляме го във формата,която сме приготвили...Аз избрах кексова форма с дупка и падащо дъно.
заравняваме с навлажнена лъжица и печем в предварително затоплена фурна на 170С.
Кондензираното мляко,ванилията и мекото масло разбиваме с миксер много добре.
Запичаме орехите.
Когато сладкишът изстине напълно го покриваме с глазурата.
Поръсваме с орехите!
Да Ви е сладко!
Миленка, изглежда прекрасно този красавец!! А как само ще си пасне с едно ароматно кафенцеее ммммм!!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, миличка и хубав ден!!
Права си Руми...наистина е великолепно допълнение :) Прекрасен стана,не че се хваля,но няма да сгрешиш ако го "спретнеш"!:)Лека вечер!
ИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриваневеликолепно изглежда този сладкиш, с тази глазура е много изкушаващ.Записвам си рецептата за проба при първа възможност.
Поздрави !
Неустоима е наистина глазурата,а пък в комбинация с хрупкавия сладкиш...уникално!
ИзтриванеНес кафе и орехи...допода ми.
ОтговорИзтриванеИмаш вкус,Веселушке!:)
Изтриване