Моята майка е родена и израстнала в прекрасното с.Красново ,в подножието на Средна гора и тази гозба я знам от нея,споменавайки,че е първата пролетна манджичка ,която се е приготвяла в нейното детство....Разбира се ако се е намирало и прясно агнешко месце задължително е правило "компания" на вкусните лапад и коприва :)
продукти:
2-3 стиски лапад;
2-3 стиски коприва;
2-3 вр.пресен лук;
2 стр.пресен чесън;
1 ч.л.червен пипер;
50-100 мл.доматен сок;
сол;
олио;
за гарниране (по желание):
извара/сирене/пържено,бъркано яйце;
Лапада и копривата се измива и нарязват.
Заедно с едро нарязаните лук и чесън зеленчукът се задушават в мазнината и малко водичка....
Посоляваме и опеперяваме!
Добавяме доматения сок и вода ако е нужно...Ястието имайте предвид,че трябва да е във вида"на мазнина"!
Сервираме и се радваме на вкусното "просто"ястие....
Ако прецените гарнирайте с избран вариант!
Миленка,
ОтговорИзтриванечудесно пролетно ястие.И по нашия край правят подобни ястия, особено сега през пролетта.
Поздрави !
Царица си ти на тия манджички!
ОтговорИзтриване