продукти:
***за соса:
100 гр.краве масло;
2 с.л.брашно;
3 с.л.мариновани сушени домати;
1-1 1/2 ч.ч.прясно мляко;
сол;
чесън на прах;
***
3 стиски коприва;
50 гр.сирене;
3 с.л.олио;
4 бр.яйца;
В малка тенджерка поставяме маслото и брашното.Когато апетитно мазнината зацвърчи,разбъркваме и добавяме нарязаните на дребно домати.Подправяме със солта и чесъна и сипваме малко по малко млякото до получаването на гладък,вкусен сос.
Във вряща вода попарваме копривата за 5-6 минутки.
В малка тавичка изсипваме соса.Отгоре разпределяме копривата,а върху нея натрошаваме сиренето....Правим с лъжица вдлъбнатини и чукваме яйцата в тях.Посоляваме и поливаме с олиото.
Печем на 170С.Поднасяме с тънко нарязан червен лук и ситно нарязан магданоз..
Прелесно ястие!
Миленка,
ОтговорИзтриваненаистина прелесно ястие, лесно и много вкусно подходящо за този сезон.Има коприва, а и друга зеленина и може почти цялогодишно да се приготви.
Поздрави !