продукти:
***овесен блат:
1 ч.ч.овесени ядки;
2/3 ч.ч.пълнозърнесто брашно;
1/2 ч.ч.захар;
1/2 ч.ч.парченца ябълка;
1/3 ч.ч.прясно мляко;
1 каф.л. бакпулвер;
5-6 с.л.олио(зехтин);
1 ч.л.канела;
щипка сол;
***крем ванилия:
500 мл.прясно мляко;
3-4 с.л.оризово брашно;
1 с.л.течна ванилия;
5 с.л.захар;
1 желатин;
***гарниране:
ябълков чипс;
Всички сухи съставки за блата объркваме добре.
Добавяме олиото и млякото.
Полученото лепкаво тесто разстиламе върху хартия за печене с дебелина 0,5 см.Не следим формата,защото в последствие ще го натрошим :)
Изпичаме в предварително загрята фурна до готовност на 170С.
В малка тенджерка смесваме млякото,оризовото брашно,захарта и ванилията.Сгъстяваме на котлона.Когато усетим,че кремът ще трябва да се дърпа от котлона,изсипваме желатина,за да се стопи в горещия крем.
Готовия ,изстинал блат натрошаваме в тортена форма с падащо дъно.Разпределяме и претискаме с ръка.Изсипваме крема и прибираме за половин час в хладилник.
Готовия сладкиш аранжираме с ароматен,домашен,ябълков чипс!
Да Ви е сладко!
Миленка,
ОтговорИзтриванемного красив сладкиш, ефектен и много вкусен.
Поздрави !
Чудесен е!
ОтговорИзтриване