ЯГОДОВ СЛАДКИШ С КАМЕМБЕР


продукти:

***блат:
125 гр.краве масло(студено);
6 с.л.захар;
1 1/3 ч.ч.брашно;
1 бакпулвер;

***крем:
250 гр."Камембер";
3 бр.яйца;
1 с.л.течна "Ванилия";
8 с.л.захар;

*** ягодов слой:
200 гр.ягоди + 10 с.л.захар или сладко от ягоди;

бадеми(люспи) за поръска;

Маслото настъргваме в удобен съд.Добавяме захарта,бакпулвера и брашното.
Размесваме с пръсти до получаването на маслени трохи.
Крема приготвяме като обелим от хартията сиренето и го нарежем на дребно.В удобна купа го разбиваме с помощта на миксер в едно с останалите,изброени продукти.
Ако имаме пресни плодове ги засипваме със захарта в тенжерка,която поставяме на котлона при умерена температура.Разбъркваме от време на време...Когато започне да се сгъстява дърпаме съда от печката.


2/3 от  тестото разпределяме на дъното на тортена форма.Разпределяме ягодите,а отгоре изсипваме крема.Поръсваме с останалите трохи и бадемите.
Печем в предварително загрята фурна на 180С за около 30 мин.




Коментари

Публикуване на коментар