800-1000 гр.свинско месо(плешка,гърди)
2-3 моркова;
2 гл. кромид лук(големи);
350 мл.бира;
подправки(черен пипер,сминдух,сол,кимион);
2 г; чесън;
50 мл.олио(зехтин);
Месото натриваме с микс от смлени подправки.
Поставяме в глинен съд месото, обелените и разполовени глави лук,обелените моркови.
Заливаме с бирата и олиото.Добавяме още 200 мл.вода и допълнително сол.
Похлупваме и задушаваме във фурната за около 2 часа на 170С.
Половин час преди да изкараме ястието на долното ниво на фурната може да изпечем картофки на глави....
Да Ви е сладко!
Миленка,
ОтговорИзтриванеи майка ми така прави месото, с бира - пилешко или свинско.Става хубаво и с червено вино също.А зеленчуците са се изпекли прекрасно.
Поздрави и лека и спорна седмица !
Както винаги при теб ухае много вкусно, Миленка:)
ОтговорИзтриванеПиле с бира съм правила нееднократно, но свинско даже не съм се сещала. Сега ще взема пример от теб и ще го направя с цялата гарнитура още тази събота или неделя. Картофките изглеждат просто супер! Благодаря за идеята!
Топли поздрави от мен!
И аз обичам да ползвам бирата в кухнята, иначе - не:)), и месце правя, че и торта съм правила дори.
ОтговорИзтриванеЧудна порция, за мен ли е?