продукти: 2 яйца;8 с.л.захар;1 бакпулвер;1 1/2 ч.ч.кисело мляко;1ч.ч.печени (леко осолени) фъстъци;1/2ч.ч.олио;около 1 1/2 ч.ч.брашно.
продукти за кремовете:
500гр.цедено мляко:
~400гр.кондензирано мляко;(в случая домашно)
поръсване:
кокос(в случая), но много добре би се получило и с филирани фъстъци 😉
Към млякото добавяме набуйвателя.
Прибавя е яйцата, захарта и след няколко отревисти разбърквания включваме и едро счукани те фъстъци. Към сместа включваме олиото и малко по малко от количеството брашно.
Печем до готовност в топла фурна на 170С.
Когато блатът е готов и изстинал, вземате ринг за торта и го поставяне в поднос, подготвен за сладкиша.В него натрошаваме 2/3 от блата. Размазвсме цеденото мляко, а отгоре разпределя е и кондензираното разкошество. Натрошаваме и останалия блат.
Поръсва е с кокос и прибираме в хладилник за полови час преди сервиране.
Магаме ринга, поръсва е с кокос и се наслаждавам на прекрасния десерт в прекрасна компания 😊
Коментари
Публикуване на коментар