петък, 4 ноември 2011 г.

Ефирен сладкиш

тесто:

250 гр. бисквити;
200 гр.маргарин;
1 яйце;
1 жълтък;

крем:

1 нишесте <Ванилия>;
500 мл.пресно млеко;
4 с.л. захар;

заливка:

4 белтъка;
1 ч.ч захар;
2 ванилии;
1 с.л. ябълков оцет;
60-70 гр. филиран бадем;

Натрошаваме бисквитите.Объркваме ги с маргарина ,яйцето и единия жълтък.
Разстиламе сместа на дъното/падащо/ на тортена форма и запичаме във фураната на 180 за около 30 мин..Охлаждаме го.
В 200 мл. от студеното млеко разбиваме нишестето.Прибавяме тази смес в останалото млеко ,включваме и захарта.Варим крема до нужната гъстота-оставяме го настрани да поизстине.
В сух и чист съд разбиваме белтъците,захарта ,валилите и оцета на гъст целувчен сняг.
Намазваме изстиналата бисквитена платка с баниловия крем.Върху сладкиша
разпределяме белтъчната смес и поръсваме с бадемите.
Запичаме за 10-15 мин. в предварително загрята фурна на 150 градуса.

Много се надявам да Ви се услади и на Вас ,така както и на нас!



Няма коментари:

Публикуване на коментар