неделя, 27 ноември 2011 г.

КРЕМ СУПА С КИСЕЛО МЛЕКО

продукти:

2 бр. моркова/около 200 гр./;
1 бр.зелена чушка;
1 бр.червена чушка;
200 гр.зеле;
4-5 бр.гъби;
1/2 връзка магданоз;
1/2 връзка копър;
2 с.л. суха зеленчукова подправка;

50 гр.краве масло;
100 гр.цедено кисело млеко;

Всички зеленчуци ,измити и нарязани на едро и подправени със зеленчуковата подправка се сваряват в 1,500 л. вода.При готовност течността е намаляла.Пасираме зеленчука и прибавяме киселото млеко с маслото.Правим още две-три  завъртания на пасатора и сме готови.
Поднасяме с крутони.
Да Ви е сладко!Това е една много успешна иновация на борша :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар