ПОСТНИ АЛА АРМЕНСКИ ЧУШКИ

продукти: за около 8-9 бр.

8-9 бр.чушки за пълнене;
1-2 бр.моркови;
1 гл.кромид-лук;
1 бр.малък патладжан;
200 гр.ориз /видът е според вкуса/;
1 бр.домат;
50 гр.стафиди;
микс от подправки (сол;сух джоджен;суха зеленчукова подправка;черен пипер;кимион);
магданоз;
олио;

Настъргваме моркова и заедно с наситнения кромид-лук ги задушаваме с малко мазнина на котлона.

Обелваме  патладжана и настъргваме и него,след което го прибавяме към почтиготовата морковена смес.Оставяме на котлона за около 10-15 мин.като регулярно разбъркваме.През това време измиваме ориза.Ако преценяме,че мазнината е малко,прибавяме още.Не трябва да се забравя че оризът,а и патладжанът обичат мазнинката,а и все пак е постно ястие:)Прибавяме оризът и стафидите и нарязания домат.


Включваме и най-важната съставка-подправките.
Поразбъркваме още 2-3 мин.и дърпаме плънката от котлона.Поръсваме с магданоза и изчакваме малко да поизстине.

Пълним чушките.Сипваме водичка в тавичката/над средата /,поливаме с малко олио.

Покриваме с хартия за печене или с фолио и печем във фурната на 150-180 градуса за около 1 час.

Дано Ви се усладят!

Коментари