петък, 4 ноември 2011 г.

Кебап с воденички

700 гр.пилешки воденички;
1 гл.кромид лук;
1 кг.домати ;
2-3 скилидки чесън;
1 с. л червен пипер;
сол;
3 с.л. брашно;
2 дафинови листа;
4-5 зърна бахар;
черен пипер;
олио;
магданоз;

Сваряваме в подсолена вода добреизмитите воденички.Обелваме доматите и ги пасираме.
В олиото задушаваме за кратко наситнения лук и като остане на мазнина към него прибавяме брашното и лекичко го запържваме.Изсипваме доматения сок в тенджерата заедно с червения пипер и нарязаните скилидки чесън.Прибавяме воденичките.Посоляваме ястието слагаме дафиновия лист и зрънцата бахар.Оставяме да покъкри за около 20 мин. като от време на време го разбъркваме.
При сервиране поръсваме с черно пиперче и магданоз.

Добра гарнитура към кебапа е чашка бял ориз.

2 коментара:

  1. Кебапа изглежда фантастично,но само аз ще си го ям, ако го приготвя в къщи.Станал е супееррр!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, и у нас май само аз съм любител на воденичките, макар последния пък да изкуших и мъжа ми с "шкембе чорба" от воденички. Следващия път ще ги приготвя така.

    ОтговорИзтриване