понеделник, 19 декември 2011 г.

КАПРИЗ С КРУША

продукти:за 4 порции

3 бр.круши;
6-7 бр.бишкоти;
6-7 с.л.захар;
1 с.л.краве масло;
1 с.л.уиски/коняк/;
1 ч.л.канела;
1 лимон-кората;
черен шоколад;

Карамелизираме захарта заедно с маслото.Прибавяме  обелените и нарязани круши,нарязаните на тънко лимонени кори и поливаме плода с алкохола.


Изключваме котлона и поръсваме карамеленото-плодово пюре с канела.

В чашки слагаме малко от плода.Върху пюрето нареждаме парченца бишкотки и начупен шоколад.Отгоре пак круша.....
Това е един много лек -фееричен десерт.




Няма коментари:

Публикуване на коментар