продукти за блата:
2 бр.яйца;
2 каф.ч.захар;
3 каф.ч.брашно;
1 1/2 каф.л.сода за хляб;
1 с.л.турско кафе /смляна смес/;
1 с.л.какао;
продукти за крема:
500 гр.цедено кисело млеко;
4 бр.яйца;
1 ч.ч.захар;
2 с.л.ликьор "Амарето";
2 с.л. уиски;
за украса:
шоколад /по преценка е видът/;
Разбиваме до пухкава пяна яйцата със захарта.Прибавяме набухвателя,кафето и какаото.Постепенно сипваме брашното и пандишпановото тесто вече е готово.Печем във форма за торта с падащо дъно,което покриваме с намазнена хартия.Печенето се усъществява на 180 градуса за 15-20 мин./проверяваме все пак с дървена клечка/.
Когато блатът е готов го обръщаме върху дървена дъска или работния плот,за да махнем хартията и изчакваме да изстине,а през това време си приготвяме крема ,а имено
С помоща на миксер разбиваме много добре цеденото кисело млеко,захарта и яйцата.Ароматизираме гладкия млечен крем с алкохолите.
Студения блат връщаме отново във формата за печене.Изсипваме върху него крема и пъхваме в предварително загрятата фурна.Печем за 25-30 мин.на 160 градуса.
Още топличък го украсяваме с шоколада.
Без да искам се оказа,че този прекрасен десерт е 100-та ми рецепта :).Много благодаря за Вашия интерес и гостувания при мен мили хора!Много се радвам на новите си приятелства ,създадени благодарение на общата ни страст-Кулинарията.
Обичам Ви и още веднъж :прегръдки и разбира се почерпка с парче от сладкиша :))
Живчето;
Ивана;
Любов;
Ели Димиева;
Нели;
Габи;
fedora;
traiana
Stefania;
miriams28;
Момичета тези ароматни цветове са за вас:)
Честити 100 рецепти ,Миленче !
ОтговорИзтриванеЧерпя се с чудния ти сладкиш и ти пожелавам още много по 100 !
Хубава вечер и лека ,нова седмица !
Целувки Ивана:)
ИзтриванеЧестито ,Миленче!Пак вкусотии при теб-искам да спра малко с правенето на сладкиши,че килограмите се качват,ама ще видя...
ОтговорИзтриванеБлагодаря за наградата-много е пролетна!
Живче,както нказват старите хора"Сърце да е широко!":)
ИзтриванеРадвам се ,че се намерихме и те прегръщам:)
БЛАГОДАРЯ ЗА НАГРАДАТА!ВЗИМАМ СИ Я С ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ.
ОтговорИзтриванеЧестита 100 -на рецепта Миленка.Да станат много по 100 :)
ОтговорИзтриванеРадвам се ,че открих твоето местенце и ще го посещавам с удоволствие
много благодаря за тези красиви пролетни цветя,веднага ще си ги сложа "в моята кухня"
хубава вечер и леки пости
Открих си го.Безкрайно благодаря
ОтговорИзтриванеУспех ти пожелавам и все така вкусно и апетитно да е при теб
Бъдете здрави момичета!Радвам се че ви хареса Магнолията...тя на живо е тоооолкова прекрасна.Целувки:)
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря! Чудесна е! И още много по 100!
ОтговорИзтриванеТраянче,целувки:)
ИзтриванеМиленка, много благодаря за прекрасните цветя! Пожелавам ти още поне 100 по 100 кулинарни юбилея :) Извинявай, че чак сега отговарям, но бях затрупана от задачки. Поздрави и хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеРадвам се,че намина Габи!
ИзтриванеПрегръдки и лека и ползотворна да е и за теб идващата седмица:))