събота, 25 февруари 2012 г.

ПЪРЖЕН СВИНСКИ ДРОБ



продукти:
1 кг.черен свински дроб;


продукти за марината:
100 мл.пресно млеко;
50 мл.соев сос;
1 с.л.сол;
5 ск.чесън;
3 с.л.зехтин;

продукти  за пържене:
брашно;
олио;

Нарязваме обелените скилидки чесън,поръсваме със солта и ги счукваме в хаванче.Приготвяме маринатата като разбъркаме млекото,соевия сос,счуканият чесън и зехтина.
Дробът нарязваме на парчета с дебелина 1-1,5 см.и го обливаме/объркваме/с ароматната марина.Оставяме в хладилника за 4-5 часа.
При пърженето олиото  в тигана трябва да е много добре загрято,а дробът е овалян в брашънце и леко поизтупан да падне излишното.
Много крехък и ароматен дроб се получава,затова Ви го препоръчвам!
Да Ви е вкусно,а пък гарнитурата е според желанието на всеки:),важна е компанията...

3 коментара: