неделя, 26 февруари 2012 г.

БОБ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ В ГЮВЕЧ


продукти:

500 гр.сух фасул;
1-1,200 кг. кисело зеле;
1 стрък праз лук;
1 ч.л.сол;
1 ч.л."Вегета";
2 с.л.червен пипер;
200 мл.олио;

В подсолена вода сваряваме предварително накиснатия/поне за 5 часа/ сух фасул.
Изцеждаме водата и объркваме вече сварения боб с нарязаните на ситно кисело зеле и праз.Изсипваме в глинен гювеч сместа и овкусяваме с червения пипер и зеленчуковата смес.Поливаме с олиото и с 700 мл./вода+зелев сок/,похлупваме с капака и печем за час-час и половина на 180 градуса.
Да Ви е вкусно!



6 коментара:

  1. Обичам боб със зеле....и с леко люто чушле-супер!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. еххххххххх,ето защо се разбираме толкова добре....еднакъв вкус:)

      Изтриване
  2. Това е страхотна рецепта!Баща ми много обичаше.

    ОтговорИзтриване
  3. Обаче,боба никога не се вари в подсолена вода!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да по книгите е така,но аз винаги накисвам боба от вечерта и го варя в подсолена вода,за да не е без вкусен:).

      Изтриване