понеделник, 23 април 2012 г.

КАРСПИ



продукти:

1 кг.картофи;
0,150 кг.кашкавал;
0,500 кг.спанак;
1 вр.пресен лук;
1 ч.л.Вегета;
1/2 ч.л.черен пипер;
2 яйца;
сол;
олио;

Измиваме и запържваме нарязания спанак заедно с наситнения лук,до готовност.
Обелваме и сваряваме в подсолена вода картофите,които след като са
готови намачкваме с ръчна преса/грубичко пюре трябва да се получи:)/.
Оставяме спанака и картофите да изстинат.
Смесваме ги и прибавяме яйцата,зеленчуковата подправка,черният пипер и солчилца.

Омесваме хубаво и оформяме топченча в средата на което слагаме парче кашкавал.

Подреждаме карспите върху готварска хартия,поливаме отгоре им олио и печем до зачервяване.

При поднасяме аражираме със сос от кисело млеко и чесънче....прекрасно.
Добър апетит!


4 коментара:

  1. Отговори
    1. Ja ću biti sretan da prigotvishi Naravno da volim! Pozdrav :))

      Изтриване
  2. Ауууу това изглежда страхорно. Запизвам си го Миленка и ще го пробвам. Благодаря ти за рецептата и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианче,ще се радвам да Ви харесат карспите!
      Прекрасен ден:)

      Изтриване